Tåget genom Hanoi

-Fan också!

 

Jag kommer ut till Noi Bai flygplatsen utanför Hanoi ungefär samtidigt som mitt plan till Bangkok taxar ut från gaten. Tidsoptimisten har förlorat igen. Nåväl, på datorn och boka ett rum för ytterligare en natt i Hanoi, valde ett guesthouse för 18 dollar som låg nära busshållplatsen.

 

Tog bussen tillbaka och checkade in, som vanligt är det ett sant nöje att vandra runt i Hanois old quartier på kvällarna och insupa atmosfären. Det blev ett par öl och lite Pho att äta.

 

Flyget tillbaka till Bangkok gick nästa eftermiddag så jag kröp till kojs runt midnatt.

 

Vaknade strax efter 07 av vad jag trodde var en mindre jordbävning, först ett avlägset tutande sen vibrationer som gjorde att jag var övertygad om att guesthouset var på väg att falla ner över mig.

 

Sen försvann det och vibratiionerna avtog. Halvt skräckslagen tog jag mig ner till lobbyn och frågade personalen – som nu var utbytt från den trevliga engelsktalande flickan från kvällen innan till en mer trumpen äldre herre utan engelska kunskaper.

Men med hjälp av teckenspråk fick jag nog fram att det var ett tåg som passerat – igenom guesthouset undrade jag?

Mycket riktigt, när jag tittade ut på baksidan av mitt boende så såg jag mycket riktigt spår mitt i gatan – eller rättare sagt en gata som bestod av järnvägsspår.

 

Klättrade upp för trappan på ett litet kafé som de hade hängt utanpå en byggnad – hoppas det inte ramlar ner  – och efter att ha studerat menyn som också innehöll tidtabellen så slog jag mig ner för en slurk morgonkaffe.

 

Punktligt – lär er lite här Skånetrafiken – så hör man tutorna i fjärran och en febril verksamhet utbryter på gatan/järvnvägen med att flytta in alla grejor och snart dundrar tåget förbi!

 

En intressant upplevelse i Hanoi.

 

#ATFVietnam2019

 

#TravelByASEAN